DİYARBAKIR / ÇINAR - Çınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Afet Eğitimi ile ilgili olarak okulumuzda öğrenci ,öğretmen  ve idareyle berabaer genel tatbikat yapılmıştır. Tüm okul öğretmen ve ögrencilerin bu anlamda farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı okulumuz olarak hergün kitap okuma saati yapıyoruz.

Ekm

AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI dolayısıyla okul panomuzu öğretmen ve öğrencilerimizle hazırladık

Ekm

Mevlidi Nebi Haftası dolayısıyla okulumuz idareci öğretmen ve öğrencilerimizle beraber programı düzenledik. Kuranı Kerim tilaveti ,ilahi,şiir,günün anlam ve önemini belirten İ.H.L.Meslek Dersi öğretmeni Murat BİÇER konuşma yaptı.Video ,slayt gösterisi yapıldı.Emeği geçen idareci,öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

GAZİLER GÜNÜ(19 EYLÜL) sebebiyle öğrencilerimizle okul panomuz düzenlendi.

May

Akademik rehberlik çalışmaları kapsamında, TÜBİTAK Bilim Fuarlarında ve okulumuzda yapılan çeşitli etkinliklerde basari gösteren öğrencilerimize yönelik akademik güdü ve motivasyonu artırmak üzere üniversite gezisi düzenlendi. Bu etkinlik kapsamında danışman öğretmenler rehberliğinde Dicle Üniversitesi Tıp, Eczacılık, Fen Edebiyat, Diş Hekimliği, Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri tanıtıldı.

May

Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı kapsamında Etkili Sunum Teknikleri,Uygulamaları ve Araçları konulu sunum amacıyla okulumuzun 11/B sınıfında öğle arasında okulumuz öğretmenlerinden Bilal Açar tarafından okuldaki öğretmenlere bilgisayar,projeksiyon ve öğretim materyalleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yapılmıştır.Bu sunum tekniklerinin eğitimde en etkili şekilde nasıl kullanımlası gerektiği uygulamalı bir şekilde gösterilmiştir.

2022-2023 MAYIS KTS

Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı

(EDA ŞİMŞEK-SEVGİ KARA)

Öğrencilerimiz arasında grup çalışması/iş birliği farkındalığının arttırılması ve eğlenerek öğrenmenin farkına varılması amacıyla 9. , 10. ve 11. Sınıflardan toplam 3er kişilik 6 grubun katılımıyla 18.05.2023 Perşembe günü saat 11.30 da okulumuz yemekhanesinde bütün öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla bilgi yarışması düzenlendi.  Yarışma neticesinde her dersten 2 soru sorularak öğrencilerin kavram, problem çözme, ezber becerileri ölçülmüştür.

May

Konu:İmam Hatip Okullarının vizyonu, misyonu,dünü , bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında okul içi faaliyetler düzenlenir.

Görevli Öğretmenler:Meral Yaşa ve Berçem Yıldırım

Okulumuzda 23 Mayıs Salı günü saat 12.15’te öğrencilerimizle beraber konferans salonumuzda İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlenmiş olup öğrencilerimize İmam Hatip Okullarının vizyonu, misyonu, dünü,bugünü ve en önemlisi geleceği konularında bilgilendirmeler yapılmıştır. Farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediğimiz etkinlik amacına ulaşmıştır.

May

Okullarda bulunan mescit veya camilerin durumları kontrol edilerek ihtiyaç dahilinde iyileştirmeler yapılır.

Okulumuzdaki Temel Dini Bilimler Derslerinin öğretmenleri ile ilgili bi toplantı yapılıp ilgili dersler ve öğrencilerin öğretmenlerin ibadet etmeleri için gerekli olan materyaller tespit edildi.Öğrencilerinde ayrıyeten fikirleri alındı.Okul idarecilerimize bu eksikler iletildi.

İmam Hatip Lisesi  Müfredatlarıyla alakalı konu ve uygulamalı derslerinin yerine getirilmesi için mescitlerdeki materyal eksiklerinin tespiti ve temini gerekmektedirÖnceden belirlenmiş öğrenci ve görevlendirilmiş öğretmenlerle okuldaki mescite gidilerek yerinde ihtiyaç tespiti yapıldı.

Okulun mevcut mescitlerinde.

Mayıs ayı:Öğretmenlerimiz Dilek Çatalkaya ve Medine Deniz Çelik.İhtiyac Tespit Toplantısında ise okulumuzda Temel Dini Bilgiler Öğretmenlerimiz.9B sınıfı öğrencilerimiz.

May

Okul kütüphanesinin çeşitlenmesi adına okul idaresinin de desteği ile kütüphanemize yeni kitaplar alındı.

Okulumuz hakkında bilgilendirme amaçlı afişimiz

Mrt

Okulumuz öğrencileri arasında ´´8 Mart Dünya Kadınlar Günü´´ ile ilgili kompozisyon,şiir ve güzel sözler yarışması düzenlendi. Birinci gelen çalışmalar Rehberlik Panosunda sergilendi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz..

Mrt

YGS sınavına günler kala öğrencilerimizin heyecanını dindirmek ve motivasyonunu güçlendirmek adına okul rehber öğretmenimiz GÜLCİHAN ÖZ ´´Sınav Öncesi Son Taktikler´´ semineri düzenleyip çeşitli etkinlikler yaptı. Çınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Ailesi olarak tüm öğretmenleriniz ve idarecileriniz sizlere bol şans ve başarılar diliyoruz. Sınav esnasında yanınızda olamasak da dualarımız sizinle .BAŞARILAR DİLERİZ...

Şbt

Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Serkan SANCAK okulumuz öğrencilerine Sınav Kaygısı ve Motivasyon konulu seminer verdi.

Sınav neyi ölçer,sınav nedir,kaygı nedir,sınav kaygısı yaşıyormusunuz,sınav kaygısını artıran nedenler,nefes egzersizleri sınav günü yapılması gerekenler,kendinden mutlu bir insan yaratmanın yolları, meslek seçerken nelere dikkat edilmeli ,konularını kapsayan seminer öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından ilgiyle izlendi.Katkılarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Serkan SANCAK´a teşekkür ediyoruz..