DİYARBAKIR / ÇINAR - Çınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

1. Dönem 2. Ortak Sınav Tarihleri

Ara

Okulumuza Ekap sistemi üzerinden doğrudan temin yoluyla alımı yapılacak kırtasiye malzemeleri ile ilgili duyurudur.

Ara

05.12.2023 2023- 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM VELİ TOPLANTIMIZI YAPTIK.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle okul panomuz  öğretmen ve öğrencilerimizle hazırlanmıştır. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerimizle program hazırlanmıştır. Öğretmenler günü dolayısıyla şiir, kompozisyon ,özlü sözler ve şarkılar okunmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

BOYKOT VAR

İlimiz genelindeki tüm okullarımız ve kurumlarımızda İsrail ürünlerinin satışını durduruyoruz...

Kas

10 KASIM Atatürk'ü Anma töreninde okul olarak saygı duruşu , İstiklal Marşı ve günün anlam ve önemine uygun olarak şiir ve konuyla ilgli anlamlı sözler okundu.

Kas

KIZILAY HAFTASI(29 EKİM -4 KASIM) sebebiyle öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte okul panomuz düzenlenmiştir. Sınıflarda kızılayın toplumsal olarak önemi değerini anlatan videolar öğrenciler izletilmiştir.Öğrencileri kızlayın önemi açısından fakındalık yaratılmaya çalışılmıştır.

Kas

Yardımcı kaynak kitaplarımız tüm öğrencilerimize faydalanmaları için dağıtılmıştır.

Kas

02-08 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR FARKINDALIK EĞİTİMİ dolayısıyla sınıflarımızda konuyla ilgili video izletilmiştir. Okul panomuz düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin lösemili çocuklara karşı bir farkındalık oluşturmaya çalışılmıştır.

ATIK SU ŞİŞESİ KAPAKLARIYLA ELİF/BA ÖĞRENİMİ

Elif/bay'ı yeni öğrerenen öğrencilerimizle harflerin öğrenimi, harflerin mahreçleri (çıkış yerleri), harekelerin öğrenimi (üstün, esre, ötre, şedde, cezm), harekelerin hangi sesi çıkardıkları, harfleri birleştirme ve telafuzlarının doğru, iyi kavranılması için  bu etkinlik yapıldı. Yapılan bu etkinlikle zorlanan öğrencilerimiz için hem kolay çabuk kavramaları hemde eğlenceli bir şekilde konunun öğrenilmesi sağlanıldı.

"kur'an okuyunuz. Çünkü kur'an kıyamet günü kendisine dost olanlara şefaatçi olarak gelecektir. (Müslim, salatul-müsafirin, 252)

Ekm

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 100. YIL DÖNÜMÜ  sebebiyle okulumuz şenlik havasında tüm okul sınıf ve  panolarımız düzenlendi. Öğretmen ,öğrenci ve idarecilerimizle 100. yıla uygun kutlamalar yapıldı.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 1. ORTAK SINAV TAKVİMİ

Ekm

Çınar İlçe Sağlık Müdürlüğünden gelen sağlık çalışanlarımız okulumuzda diyabet ve çölyak hastalıkları için öğrencilerimize seminer verdiler.Öğrencilerimiz bu konuda bilgi sahibi olmalarını sağladılar . Kendilerine teşekkür ederiz.

OKUL TEMSİLCİLİĞİ

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; amacıyla okul seçim kurulu yürütücülüğünde okulumuzda yapılan okul temsilciliğine arkadaşları arasından en yüksek oyu alan 11/A sınıfından 78 numaralı Şükran TEK isimli öğrencimiz okul temsilciliğine seçilmiştir.

Ekm

*13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü Etkinlikleri Yapıldı.

13 Ekim günü,  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun onayı ile 1989 yılından itibaren Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü olarak belirlenmiştir.

Afetlerde risk azaltma, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta gelişme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltma çalışmaları toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini içermektedir. Bu doğrultuda,  "13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında, okulumuzda afete hazırlık kulübü öğrencileriyle  "Afete Hazırlık"  konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amacıyla pano hazırlanmıştır.13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü dolayısıyla bütün sınıflarımız da '' Afet Eğitimi Sunumu '' konusunu öğrencilerimize izletip , onların farkındalık kazanmasına yardımcı olduk.