DİYARBAKIR / ÇINAR - Çınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

PROJELERİMİZ

Nis

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Candan KILIÇ TEPE önderliğinde " GO GREEN " E-Twinning projemizi İspanya, Portekiz, Romanya ve Yunanistan'daki okullarla işbirliği ile yürütmekteyiz. Projemizin hedefi "Yeşil Nesiller" yetiştirmektir. Projemizin başlangıcında ön test hazırlayarak öğrencilerimizin bu konu hakkındaki davranış biçimleri ve bilişsel beceri bilgileri ölçülmüştür.

Projedeki hedeflerimiz:

-Yeşil nesiller yaratmak

-İklim değişikliği, biyoçeşitlilik kaybı, sürdürülebilir kalkınma, plastiğin çevreye etkisi gibi çevresel sürdürülebilirliğin önemli konuları hakkında farkındalık yaratmak

- 21. yüzyıl bilgisayar becerilerini geliştirmek,

-Atık yönetimi hakkında bilgi edinmek

-Yenilenebilir alternatif enerji kaynaklarının önemini kavramak

Haz

2020-2021 eğitim-öğretim yılında Çınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ışık kirliliğini ele alan  'TWILIGHT' Etwinning projesine katkı sağlamaktadır. Projemizde ülkemizden sekiz, Polonya'dan bir, İtalya'dan iki ortak okul yer almaktadır. Projeye Candan Kılıç ve öğrencileri tarafından katkı sağlanmaktadır.

Projedeki amaç, ışık ve  ışık kirliliği hakkında farkındalık yaratmak, bu konuda gerekli kazanımların oluşşması için web 2.0 araçları yardımıyla öğrenciler yaratıcılıklarını kullanarak çeşitli posterler, karikatürler, çalışmalar yapmışlardır. Uluslar arası bir proje olduğu için de farklı ülke öğrencileri ile iletişim kurarak dil gelişimine katkı sunmaktadır.